Nord-Norge med Tromsø, Nordkapp, Kiruna og Narvik

Turnr:
Avreise:
22. Jun. 2019
Hjemkomst:
27. Jun. 2019
Varighet:
6 dager
Ledige plasser:
2
Grunnpris:
kr 15 490,00 pr. person

Nord-Norge- en landsdel med mye uberørt natur og pittoreske små tettsteder.
Vi flyr til Tromsø, arktisk hovedstad og «den lille storbyen i nord». Byen er kjent for sitt pulserende liv, Ishavskatedralen, lokal mat og vennlige befolkning.
Turen går videre til Alta, med den flotte Nordlyskatedralen rett utenfor hotelldøra. Vi skal besøke Alta Museum med Nord-Europas største helleristningsfelt.
Selvfølgelig besøker vi Nordkapp, som ligger «på toppen av verden». Det mektige platået ruver 307 meter over Nordishavet og markerer endepunktet på det Europeiske fastlandet. Her venter en spektakulær panoramafilm som tar deg med på en reise gjennom fire årstider i et landskap fylt av kontraster, lys og storslått natur.Utenfor har vi sommernatten hvor lyset aldri tar slutt.
Vi fortsetter til samenes hovedstad Karasjok, byr på ekte samisk lunsj og vi får også et innblikk i den samiske kulturen.
I Sverige besøker vi Kiruna, byen som i alle år har ligget på toppen av en «sveitserost», et område fullt av gruveganger. Nå flyttes byen og vi skal få historien.
Vi avslutter turen i Narvik, denne strategiske havnebyen som betydde mye for Norge og var en viktig grunn til at Hitler angrep landet under 2. verdenskrig.

Turprogram kommer
Kontakt oss for bestilling
Tilbake til turoversikten