Sørlandet med Arendal som base

Turnr:
Avreise:
22. Jul. 2019
Hjemkomst:
25. Jul. 2019
Varighet:
4 dager
Ledige plasser:
0
Grunnpris:
kr 6 500,00 pr. person

Med havet i blikket og fjellene i ryggen stikker vår sørligste landsdel seg fram og vi skal oppleve skjærgård og idyll i sørlandsbyene Arendal, Lillesand og Kristiansand.
Nes Jernverksmuseum ligger idylliske til ved Storelva utenfor Tvedestrand. Her skal vi besøke et autentisk industrimiljø med røtter helt tilbake til 1600-tallet. Alle de viktigste bygningene som utgjorde det gamle jernverket er bevart.
Det gamle bysenteret i Arendal ble reist på syv holmer og mellom holmene går mange kanaler, akkurat som i Venezia. «Nordens Venezia» eller «byen med vannveiene» er en kjent betegnelse.
M/S Øya er en av de få gjenlevende rutebåtene som går fast på sommerstid. Vi skal være med hele veien fra Lillesand til Kristiansand, en tur på tre timer. Denne strekningen er en eneste lang kjede med øyer og holmer, «et bedårende stykke natur, som er skjærgårdens fineste smykke».
Vi skal også få med oss åpningen av Canal Street-festivalen i Arendal. Det blir parade kl. 12:00. Det er konserter på forskjellige plasser rundt i byen, billetter bestilles på egenhånd.
Hjemveien går om Treungen hvor vi besøker Z museum. Vandre gjennom tidsepokene og utforsk dine forfedres tidsalder på en måte du aldri har sett maken til!

Last ned turprogram
Turen er nå fullbooket
Tilbake til turoversikten